Dönemin en popüler cihazları arasında yer alan projeksiyon cihazı birden fazla kullanım alanı ile hayatımızda yer almaya devam ediyor. Görüntülerin düz ve büyük bir zemine yansıtılmasını sağlayan projeksiyonlara çoğunlukla sinema salonlarında, iş ve okullarda ihtiyaç duyuluyor. Tüm bunların yanında keyfi olarak kullanılan, projeksiyonlar televizyon yerine tercih edilebiliyor. Her alanda kullanışlı bir cihaz olan projeksiyon, model açısından da oldukça geniş bir skalaya sahip. Siz de projeksiyon alma gibi bir düşünceye sahipseniz kategorimiz üzerinden projeksiyon modellerine göz atabilirsiniz.
Taşınabilir Sinema Keyfi
Taşınabilir projeksiyon cihazı ile ister evde ister balkonda isterseniz de başka bir yerde sinema keyfini yanınızda taşıyabilirsiniz. Fonksiyonel bir yapıya sahip olan taşınabilir kablosuz projeksiyonlar sevdiklerinizle ya da tek başınıza istediğiniz yerde sinema keyfi yapmanıza olanak sağlıyor. Çoklu bağlantı özelliğine sahip olan taşınabilir mini projeksiyon cihazı Wi-Fi bağlantısı ile tüm cihazlarla kolay bir şekilde bağlantı kurabiliyor. Kendi içinde farklı modelleri de bulunan taşınabilir projeksiyonlar en çok sinema severler ve sunum yapanlar tarafından tercih ediliyor. Görüntü yansıtmasının dışında hoparlör özelliğine de sahip olan bu projeksiyon modelleri, birden fazla cihazı yanınızda taşımanıza gerek kalmıyor. Dahili bataryaya sahip mini taşınabilir projeksiyon cihazınızı powerbank gibi güç adaptörlerini kullanarak istediğiniz yerde şarj edebilirsiniz. Taşınabilir projeksiyon çeşitleri ve daha fazlası için kategorimizi inceleyebilirsiniz.
Projeksiyon Cihazı Modelleri
Geniş bir skalaya sahip olan projeksiyon cihazı modelleri her amaca hizmet ediyor. Geçmişten günümüze kadar durmadan gelişen projeksiyon modelleri, günümüzde en iyi son model ürünler ile piyasada yer alıyor. Ergonomik aynı zamanda kompakt yapıya sahip olan projeksiyonlar ortalama boyutlara sahip olsalar da mini modelleri de bulunuyor. Kaliteli görüntü sunmayı hedefleyen projeksiyon cihazları 4K’ya kadar görüntü kalitesi sunabiliyor. Bunlar arasında 1080p projeksiyon cihazı ve Full HD projeksiyon modeli yer alıyor. Kablo sistemi ile kullanılan bu modeller çoğunlukla iş ve okul yerlerinde kullanılıyor. Fakat evde kullanıma da uygun olan bu projeksiyon modelleri görüntü kalitesi ile boş zamanlarınızı güzel bir şekilde değerlendirmenize imkan tanıyor. Bu modellerin haricinde 4k projeksiyon cihazıları da bulunuyor. 3840 x 2160 piksel görüntü kalitesi ile Full HD projeksiyon cihazlarından 4 kat daha kaliteli görüntü performansı sunuyor. Böylece net görüntü kalitesi ile sinema zevkinizi doruklarda yaşayabilirsiniz. Taşınabilir mini formda da projeksiyon modelleri olup istediğiniz her yere götürebilirsiniz. Siz de projeksiyon cihazı almak istiyor ama karar veremiyorsanız kategorimiz üzerinden cihazları inceleyebilir ve kullanıcı yorumlarına bakarak fikir sahibi olabilirsiniz.
Projeksiyon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Günümüzde evler de dahil olmak üzere pek çok yerde projeksiyon kullanılıyor. Gerek sunum yapmak gerek film izlemek gibi birçok amaca hizmet eden projeksiyon cihazları alınırken dikkat edilmesi gereken birkaç unsur yer alıyor. İlk olarak hangi amaca yönelik bir projeksiyon tercih edeceğinizi belirlemeniz gerekiyor. İş yerinde ya da eğitim alanında kullanılacaksa 1080 p projeksiyon cihazını tercih edebilirsiniz. Fakat evde film keyfi yapmak ve evin farklı alanlarında da kullanmak istiyorsanız kablosuz projeksiyon modellerini seçebilirsiniz. Küçük boyutlarda olan bu projeksiyon modeli taşınabilir nitelikte olup isteklerini büyük ölçüde karşılıyor. Ev tipi formatında Full HD ve 4K çözünürlüğe sahip projeksiyon modellerini de tercih edebileceğiniz seçenekler arasında bulunuyor. Projeksiyon cihazı almadan önce de dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da odanızın boyutuna uygun bir yansıtma özelliğine sahip olması yer alıyor. Son olarak desibel aralığına dikkat etmek gerekiyor. Böylece uzun süreli kullanımlarda işitme sorunları yaşamamanızın önüne geçebilirsiniz.
En iyi projeksiyon cihazı hangisidir?
Birden fazla marka tarafından üretilen projeksiyon cihazları hemen hemen aynı özelliklere sahip. Bu markalar arasından en iyi projeksiyon cihazları arasında; Wiewsonic, BenQ, Epson, Asus, Optoma, Acer, Samsung, LG gibi daha pek çok marka yer alıyor. Kategorimiz üzerinden tüm markaları görebilir ve özelliklerini inceleyebilirsiniz.
Projeksiyon cihazı nasıl çalışır?
Bir projeksiyon cihazının çalışabilmesi için medya oynatıcısının olması gerekiyor. Bu nedenle bir televizyon, bilgisayar ya da telefon ile bağlantı kurularak çalışıyor. Bağlandığı medya oynatıcısından almış olduğu görüntüyü ışıklandırıyor ve polarizasyonunu değiştirerek yansıtılacak görüntüyü oluşturuyor. Daha sonra ışık kaynağından çıkan görüntü filtrelerden geçerek renklere ayrılıyor ve düz zemine yansıtılarak ayrışan renkler birleştiriliyor. Bu esnada devreye lensler ve netlik de girerek yansıtılan görüntünün kalitesi arttırılıyor. Tüm bu işlemler projeksiyon medya oynatıcısı ile bağlantı kurulduktan ve projeksiyon aktifleştirdikten sonra saniyeler içinde oluşuyor. Projeksiyon kullanımı tercih edilen modele göre HDMI, USB ya da WİFİ yoluyla medya oynatıcı ile bağlantı kuruyor.
Projeksiyon cihazı ömrü ne kadardır?
Projeksiyon cihazının ömrü lambasının bitme süresine göre belirleniyor. Cihaz herhangi bir darbe ya da hasar almadığı takdirde uzun yıllar boyunca kullanılıyor. Yaklaşık olarak bir projeksiyon lambasının ömrü ise 20 bin ile 30 bin saat arasında değişiyor. Lamba bittikten sonra yeni bir lamba ile değiştirerek projeksiyonunuzu kullanmaya devam edebilirsiniz.
Projeksiyon cihazı nerelerde kullanılır?
Oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olan projeksiyon cihazları, istediğiniz her amaca yönelik kullanım sağlıyor. Sunum yansıtmak, film izlemek, görsel gösterimi yapmak ya da televizyon yerine kullanabileceğiniz projeksiyonlar oldukça fonksiyonel bir yapıya sahip.
Projeksiyon cihazı ne işe yarar?
Kullanım amacına göre değişen hedefleri olan projeksiyon cihazları genel bir ifade ile; geniş kitlelere aktarılmak istenen görüntü ve yazıları pürüzsüz bir zemine aktarılmasını sağlayan cihazlar olarak işlevi tanımlanabilir.